Klik hier voor een gratis recruitmentscan!

Gen Z vs. Gen Y

Gen Z vs. Gen Y

Bij Recruitment Now weten we dat het aantrekken van toptalent veel meer is dan alleen openstaande vacatures invullen - het gaat om het begrijpen wat verschillende generaties drijft.
 
Daarom delen we graag waardevolle inzichten over de verschillen tussen Generatie Z en Generatie Y bij het kiezen van een nieuwe werkgever. De inzichten zijn niet alleen informatief, ze vormen ook de bouwstenen voor het opbouwen en communiceren van een krachtig Employer Brand.


Waarom zijn deze verschillen zo belangrijk?

  • Het begrijpen van wat Gen Z en Gen Y aantrekkelijk vinden, stelt organisaties in staat om aantrekkelijke werkplekken te creëren.

  • Het aanpassen van je Employer Branding-strategie aan deze generatieverschillen kan helpen om toptalent aan te trekken én te behouden.

  • Het creëren van een inclusieve bedrijfscultuur die deze waarden weerspiegelt, bevordert de groei en innovatie.

  • Door te weten wat deze generaties motiveert, kun je gerichter werven en efficiënter gebruikmaken van je middelen, wat kan leiden tot kostenbesparingen en een snellere invulling van vacatures.


Gen Z - 1996 tot 2010

1.     Purpose-driven missie

Gen Z zoekt naar werkgevers met een duidelijke en oprechte maatschappelijke betrokkenheid. Ze willen zich verbinden met organisaties die actief bijdragen aan positieve veranderingen in de wereld.

2.     Diversiteit en inclusie

Deze generatie hecht grote waarde aan een diverse en inclusieve werkomgeving. Ze willen dat hun werkgever diversiteit niet alleen omarmt, maar er actief naar streeft om een inclusieve cultuur te bevorderen.

3.     Digitale vooruitgang

Gen Z is opgegroeid in een tijdperk van digitale innovatie. Ze verwachten dat hun werkgevers de nieuwste technologieën en tools omarmen. Ze zoeken naar bedrijven die efficiënt en technologisch vooruitstrevend zijn.


Gen Y- 1980 tot 1995

1.     Transparante communicatie

Millennials verwachten open en eerlijke communicatie van hun werkgever. Ze willen weten waar het bedrijf naartoe gaat en hoe hun werk daaraan bijdraagt.

2.     Persoonlijke ontwikkeling en groei

Ze zoeken naar werkgevers die kansen bieden voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Dit omvat mogelijkheden voor training, mentorship en loopbaanprogressie.

3.     Work-life balance

Ze hechten waarde aan een evenwicht tussen werk en privéleven, wat flexibele werktijden en mogelijkheden voor remote werken kan omvatten.


Jouw recruitment uitbesteden aan Recruitment Now?

Wij geloven dat deze inzichten essentieel zijn voor succesvolle werving en behoud van talent. Want dat laatste is minstens zo belangrijk. Als je meer wilt weten over hoe je deze kennis binnen jouw organisatie kunt toepassen, staan wij klaar om te helpen.

Meer weten over dit onderwerp?

Meer weten over dit onderwerp?

Algemene voorwaarden

Design en realisatie door Dashed