Recruitment Process Outsourcing

Recruitment Process Outsourcing

Het vinden en binden van nieuw talent is tegenwoordig de grootste uitdaging voor bijna iedere organisatie. In deze competitieve arbeidsmarkt wordt het steeds belangrijker om je te onderscheiden als werkgever. Laat een recruitmentstrategie opstellen door Recruitment Now en profiteer van een stevige positionering op de arbeidsmarkt, trek topkandidaten aan en bouw een talentenpool op voor (toekomstige) vacatures binnen jouw organisatie.

Wat is een recruitmentstrategie?

Een recruitmentstrategie hanteer je wanneer je als organisatie systematisch nieuwe medewerkers wil verleiden, aantrekken en behouden. Deze strategie is meestal gericht op de middellange termijn en heeft als doel de groei en het succes van een organisatie op de lange termijn te waarborgen.

Het opstellen van een effectieve recruitmentstrategie bestaat uit verschillende fases. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan het maken van een doelgroepanalyse, het in kaart brengen van je huidige en gewenste Employer Brand, verschillende sourcing strategieën analyseren, een analyse van het selectieproces, processen rondom onboarding en het verhogen van retentie formuleren.

Bij het opstellen van een recruitmentstrategie houden we altijd rekening met de branche waarin jouw organisatie zich begeeft, je concurrentie en de huidige arbeidsmarkt. Het aanhouden van een recruitmentstrategie is een continu proces van evaluatie en optimalisatie. Dit zorgt ervoor dat je niet alleen nu, maar ook de komende jaren de ideale kandidaat naar jouw organisatie weet te trekken.

Waarom werken met een recruitmentstrategie?

Zonder strategie loop je als recruiter eigenlijk altijd achter de feiten aan. Door ad hoc te werven ben je te laat wanneer je vacatures opstelt, kandidaten moet zoeken en tijdig functies wil vullen. Een goede recruitmentstrategie versterkt je Employer Brand en vermindert de tijd en kosten die gemoeid gaan met het recruitmentproces. Voor het opstellen van een recruitmentstrategie onderzoek je welke doelen jouw organisatie wil halen op het gebied van recruitment en werk je direct handvatten uit om deze doelen aan te vliegen.

Daarnaast dwingt een recruitmentstrategie je om vooruit te kijken. Welke ontwikkelingen staan jouw organisatie te wachten? Verwacht de organisatie groei? Welke mensen zijn nodig om deze groei te faciliteren en wanneer moeten deze personen binnen kunnen beginnen met werken. Een passende recruitmentstrategie helpt jouw organisatie om haar doelen sneller en beter te behalen.

Behaal concurrentievoordeel door middel van strategisch recruitment

Recruitment is voorspelbaar. Het wordt namelijk gebaseerd op de behoeften van je organisatie. Het is dan ook belangrijk dat je een goed beeld hebt van hetgeen wat er speelt binnen zowel je organisatie als branche. Is er nieuw personeel nodig? Jouw recruitmentstrategie zou moeten starten met een strategische personeelsplanning.

Een strategische personeelsplanning helpt je om gericht, effectief en tijdig te sturen op een optimale bezetting binnen je organisatie. Door te kijken naar veranderende personeelsbehoeften binnen je organisatie kun je een voorspelling maken voor de behoeften van het komende jaar of de komende periode.

Op basis van deze planning kun je een passende recruitmentstrategie opstellen. Hierbij kijk je niet alleen naar het personeel dat je nodig hebt, maar ook wanneer, via welke kanalen je mogelijke kandidaten gaat bereiken en hoe of wanneer je een vacature uitzet.

Jouw Recruitmentstrategie realiseren met Recruitment Now

Voor het opstellen van een recruitmentstrategie werken we met een vast stappenplan. Tijdens dit proces zullen we om veel input van jou en je medewerkers vragen. Hierdoor kunnen we een recruitmentstrategie op maat realiseren voor jouw organisatie.

 1. 1

  De recruitment scan

  We starten met een gratis recruitmentscan. Hierbij bepalen we samen het niveau van jouw recruitmentafdeling. Vervolgens brengen we in kaart waar de grootste kansen en verbeterpunten liggen.

 2. 2

  Advies

  Op basis van de recruitmentscan formuleren we een op maat gemaakt advies. Dit advies werken we uit tot een recruitmentstrategie. Maak je geen zorgen, we schrijven geen ellenlange verslagen maar voorzien jouw rapport van concrete verbeterpunten. Zo kun jij in één oogopslag zien hoe we jouw recruitmentafdeling zullen verbeteren.

 3. 3

  Implementatie

  We voorzien je organisatie niet alleen van een recruitmentstrategie op maat, maar helpen je ook bij de implementatie hiervan. Of het nu gaat om het opzetten van een referral programma, het uitrollen van een nieuw ATS-systeem of volledige ondersteuning bij je recruitment, onze experts helpen je graag.

 4. 4

  Meten is weten

  Wij zorgen ervoor dat jouw doelen worden bereikt. Dit doen we door onze projectmatige aanpak en door te sturen op KPI’s. Wekelijks zitten we samen om de voortgang te meten, zo werken we samen naar een optimaal resultaat.

Strategisch recruitment advies

Naast een volledige recruitmentstrategie kunnen we jouw organisatie ook voorzien van Recruitment Advies op maat. Maakt jouw organisatie al gebruik van een recruitmentstrategie en zoek je een betrouwbare partner die je helpt deze te optimaliseren? Recruitment Now heeft verschillende recruitment- en marketing specialisaties onder één dak en helpt je een sterk werkgeversmerk op te zetten.

Aan de slag met jouw recruitmentstrategie

Ben jij klaar om impact te maken met je recruitmentstrategie? Neem dan vandaag nog contact op om jouw recruitment naar het volgende niveau te tillen! Onze specialisten helpen je graag verder bij het opzetten van een effectieve recruitmentstrategie. Zorg dat je organisatie blijft groeien en maak gebruik van een slim recruitmentplan om deze groei te faciliteren.

Jouw recruitment uitbesteden?

Jouw recruitment uitbesteden?

Algemene voorwaarden

Design en realisatie door Dashed