Recruitmentprocessen optimaliseren

Recruitmentprocessen optimaliseren

Een goed recruitmentproces helpt jouw organisatie om snel en effectief nieuw talent aan te trekken. Het belangrijkste bij het goed inrichten van jouw recruitment processen is door te denken als een kandidaat en deze centraal te stellen. Laat Recruitment Now jouw recruitmentprocessen optimaliseren en profiteer van een efficiënte recruitmentafdeling met een maximale candidate journey (kandidaten ervaring).

Met welke processen werkt jouw recruitmentafdeling?

Recruitment bestaat uit verschillende processen. Je kunt dan denken aan werving, selectie, Employer Branding en onboarding. Al die processen samen vormen je gehele recruitmentproces dat als uiteindelijke doel heeft de optimale candidate journey te realiseren. Door kandidaten een geweldige ervaring te geven zorg je dat het recruitment- en inwerkproces soepel verloopt, waardoor je direct de verwachtingen van een kandidaat over jouw organisatie overtreft.

Hoe richt je een recruitmentproces in?

Het inrichten van een recruitmentproces vraagt om de nodige planning en aandacht. In onze ogen zijn de volgende stappen essentieel voor het inrichten van een effectief recruitmentproces.

1. Nulmeting doen

Voordat je kunt beginnen met het inrichten van een recruitmentproces zul je een nulmeting moeten doen. Hoe is de situatie nu? Welke bottlenecks zijn er in jouw recruitmentproces? Hoe ziet de ideale candidate experience er uit in jouw organisatie? Dit kun je meten door middel van interviews bij bestaande medewerkers en/of door slimme toolings die data zoals doorlooptijd bijhouden.

2. Het opstellen van relevante KPI’s

Door relevante KPI’s op te stellen kun je als organisatie beter meten hoe effectief jouw recruitmentprocessen zijn. Meet de voortgang van jouw recruitmentdoelen, maak gebruik van datagedreven besluitvorming en verbeter de efficiëntie van jouw recruitmentprocessen.

3. Hoe richt je een recruitmentproces in?

Stel je KPI’s op? Dan zul je ook meetmethodes moeten bepalen. Definieer wat je gaat meten, waar en hoe je data verzamelt en bij wie de verantwoordelijkheid daarvoor ligt. Door je meetmethodes te definiëren weet je zeker dat er organisatiebreed op dezelfde manier data verzameld wordt.

4. Opstellen van processen

Vervolgens wordt het tijd om recruitment processen op te stellen. Denk hierbij aan het maken van vaste werkwijzen voor het opstellen van vacatures, het ontwikkelen van selectiecriteria, screening van sollicitaties, selectiemethoden, het interviewproces en onboarding. Al deze subtaken verdienen hun eigen KPI’s en doelen, zodat je de effectiviteit van deze processen in kaart kunt brengen.

5. Opstellen van processen

Bij Recruitment Now besteden we veel aandacht aan het evalueren van recruitmentprocessen. Worden jouw KPI’s behaald? Stel je processen bij waar nodig en zorg dat je continu blijft monitoren en verbeteren. 

Recruitment processen optimaliseren

Het optimaliseren van recruitmentprocessen kan op verschillende manieren worden aangepakt. Recruitment bestaat natuurlijk uit verschillende stappen en processen. We vinden het vooral belangrijk om de recruitmentdoelen van jouw onderneming te achterhalen en op basis van deze doelen de bijbehorende processen te verbeteren. Welke stappen zijn nou écht essentieel voor het succes van jouw recruitmentafdeling?

Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan het verbeteren van je vacatureteksten, het bouwen van een sterk werkgeversmerk, het optimaliseren van de candidate experience of het verhogen van de betrokkenheid van jouw medewerkers.

Voordelen recruitment proces optimalisatie

 • Laat jouw recruitmentafdeling op rolletjes lopen.
 • Trek meer en betere kandidaten aan voor jouw vacatures.
 • Verbeter de candidate experience.
 • Bouw een ijzersterk werkgeversmerk op.

Experts die jouw recruitment processen verbeteren

Wil je jouw recruitmentprocessen optimaliseren? Onze experts op het gebied van recruitment en Recruitment Marketing helpen je graag verder. Benieuwd naar onze werkwijze?

 1. 1

  De recruitment scan

  We starten met een gratis recruitment scan. Samen brengen we het niveau van jouw recruitmentafdeling in kaart en kijken we waar concrete verbeterpunten liggen.

 2. 2

  Advies

  Bij ons geen enorm lange rapporten! We maken een kort en bondig verslag, zodat jij in één oogopslag ziet hoe we jouw recruitmentafdeling gaan optimaliseren.

 3. 3

  Implementatie

  Nadat we duidelijk hebben hoe we je gaan helpen, is het tijd voor de implementatie. Of het nu gaat om het opzetten van een referral programma, het uitrollen van een nieuw ATS-systeem of volledige ondersteuning bij recruitment, onze experts helpen je graag.

 4. 4

  Meten is weten

  Recruitment Now zorgt dat jouw recruitmentdoelen bereikt worden. Door onze projectmatige aanpak en door te sturen op KPI’s weten we altijd de juiste resultaten te bereiken. We zitten wekelijks samen om de voortgang van jouw doelen te meten, zo werken we samen aan het beste resultaat.

Jouw recruitment, efficiënter en effectiever

Wil je jouw processen efficiënter en effectiever inrichten? Recruitment Now helpt jouw recruitmentafdeling naar het volgende niveau. Samen gaan we aan de slag om inzicht te krijgen in jouw recruitmentproces. Vervolgens bedenken we een plan op maat om verbeteringen door te voeren. Onze experts helpen je graag verder. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem direct contact op voor een gratis recruitment scan!

Jouw recruitment uitbesteden?

Jouw recruitment uitbesteden?

Algemene voorwaarden

Design en realisatie door Dashed