Klik hier voor een gratis recruitmentscan!

Royal Smit Transformers

Royal Smit Transformers

Hoe kun je in deze krappe arbeidsmarkt in een korte periode veel nieuwe monteurs op een creatieve manier aantrekken? Dat is de vraag die Royal Smit Transformers aan ons gesteld heeft.

Royal Smit Transformers

Royal Smit Transformers is een bedrijf met een bijzonder product. Zij bouwen Large Power Transformatoren. Een Transformator wordt gebruikt om spanning en/of stroom, opgewekt door bijvoorbeeld windmolens, zonder al te veel energie te verliezen om te zetten naar de stroom die wij in onze huiskamers kunnen gebruiken.

Het gaat om een bijzonder, maar ook een onbekend product.

Het product is bijzonder, maar ook heel onbekend. Het onbekende van dit product zorgt ervoor dat de drempel tot solliciteren soms hoog ligt en hier liepen ze bij Royal Smit tegenaan. Om het onbekende van het product af te halen hebben wij het idee uitgewerkt voor een vrijblijvende meewerkdag, gericht op de verschillende monteur functies binnen Royal Smit.

'Smitter voor een dag'

Geïnteresseerden melden zich aan via de website, zonder cv en motivatiebrief. Op deze manier blijft het laagdrempelig om jezelf aan te melden. Na een telefonische kennismaking worden zij 'Smitter voor een dag'. Deze dag start met een opening en een persoonlijke kennismaking. Hierna volgt een rondleiding over de werkvloer, waarna er na een lekkere maaltijd de ruimte is om als monteur mee te werken in de fabriek. De collega’s op deze afdeling worden gekoppeld aan een ‘Smitter voor een dag’ om zo te zorgen voor persoonlijke uitleg over de werkzaamheden binnen Royal Smit.

Naast het kennismaken met het product maakte de ‘Smitter voor een dag’ ook direct kennis met het team.

Naast het kennismaken met het product maakt de Smitter voor een dag ook direct kennis met het team en andersom het team ook met de mogelijk nieuwe collega. Beide partijen zien direct wat ze van elkaar kunnen verwachten en of er een match is. Op deze manier bespaar je de lange sollicitatieprocedure en krijg je een goed beeld van elkaar. Geïnteresseerde hoeven namelijk niet met cv en motivatiebrief te reageren, maar kunnen zich digitaal aanmelden. Na aanmelding krijgen zij een belletje waar wij kort de motivatie doornemen en informatie delen. Je komt dus uiteindelijk in dienst zonder echt te solliciteren.

Impact Smitter voor een dag

Het doel was om 15 deelnemers voor de eerste editie van dit event te vinden. Waarna 5 mensen op arbeidsvoorwaardengesprek kwamen en minimaal 2 deelnemers ook daadwerkelijk zouden starten als nieuwe collega bij Royal Smit. Binnen een week na het online zetten van de campagne ondersteund door videobeelden op Social media en de werkenbij-site, zaten de 15 beschikbare plekken al vol en stonden er al 5 aanmeldingen voor een vervolg op de lijst.

De teamleiders, die in het begin sceptisch waren over dit plan, vroegen direct om een tweede editie.

De deelnemers waren erg enthousiast over het idee en vonden het fijn om eerst ergens binnen te mogen kijken voordat er direct een sollicitatieprocedure aan vasthangt. Van de 15 deelnemers zijn er 10 op gesprek geweest, van wie er 5 zijn gestart. Vincent (HR-director) is erg tevreden over dit resultaat. Ook de teamleiders, die in het begin sceptisch waren of dit plan wel ging werken, zijn enthousiast en vroegen direct om een tweede editie.

Inmiddels staan ook de derde, vierde en vijfde editie gepland.

De tweede editie heeft inmiddels ook plaatsgevonden. Hier waren 12 beschikbare plekken. Deze zaten na 3 dagen vol. Van de 12 deelnemers kwamen er 5 op voorwaardengesprek en gaan er 4 starten. Inmiddels staan ook de derde, vierde en vijfde editie gepland. Naast monteurs is deze dag nu ook toegankelijk voor een aantal kantoorfuncties. De deelnemerslijsten lopen wederom snel vol.

Voor Royal Smit Transformers is deze dag een groot succes, die ze voor verschillende teams met regelmaat terug laten komen.

Ook aan de slag gaan?

Ook aan de slag gaan?

Algemene voorwaarden

Design en realisatie door Dashed